| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
مخابرات کوانتومی گزینه ای برای انتقال امن اطلاعات به شمار می آید. مهمترین قسمت مخابرات کوانتومی بین مسافتهای طولانی پدیده ای خاص است که به درهمتنیدگی (entanglement) کوانتومی بین دو سیستم اتمی معروف است. درهمتنیدگی کوانتومی بین دو سیستم اتمی بسیارضعیف است و تا کنون محققان توانسته اند که این درهمتنیدگی را تا کسری از ثانیه حفظ کنند. اما .....
منبع:انجمن فیزیک ایران
منع:ايسنا
منبع:انجمن فیزیکدانان جوان
جایزه نوبل 2011 فیزیک به ساول پرلموتر(Saul Pelmutter) از آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی، آمریکا، آدام رایس(Adma Riess) در دانشگاه جان هاپکینکز در بالتیمور و برایان اشمیت(Brian Schmidt) از دانشگاه ملی استرالیا، برای «کشف انبساط شتابدار عالم از طریق مشاهدات ابرنواخترهای دوردست» اهدا شد.......
تازهترين تصاوير ارسالي مدارگرد ناسا از سطح سياره سرخ، بخش مركزي چاله برخوردي نامگذارينشدهاي را نشان ميدهد كه بخشي از مواد معدني زير سطح سياره سرخ را آشكار كرده است...............
منبع:هوپا
منبع:سایت رشد
پرفسور ليم پس از بازديد از چهارمين نمايشگاه بينالمللي فنآوري نانو، گفت: ايران در سالهاي اخير پيشرفت زيادي در زمينه فناوري نانو داشته است.
هنجو ليم (Hanjo Lim) يكي از متخصصاني بود كه براي بازديد از چهارمين جشنواره نانو به ايران آمد. او پس از بازديد از نمايشگاه در گفتگو با خبرنگار ستاد خبري جشنواره گفت: «اين سومين ديدار من از ايران است و دومين بار است كه در جشنواره نانوي ايران شركت ميكنم. فكر ميكنم ايران در اين سه، چهار سال پيشرفت زيادي در زمينه نانو داشتهاست.»
استاد دانشكده الكترونيك و مهندسي كامپيوتر دانشگاه فناوري اطلاعات كره جنوبي دربارهي تفاوت فعاليتهاي شركتهاي ايراني با شركتهاي كرهجنوبي در زمينه فناوري نانو، گفت:« فكر ميكنم كمپانيهاي ايران خيلي فعال هستند ولي كمتر به حضور در بازار جهاني فكر ميكنند. كره جنوبي كشور كوچكي است براي همين خيلي طبيعي است كه شركتها براي ارائه محصولاتشان در وهلهي اول به بازار جهاني فكر كنند. اما ايران بازار داخلي وسيعي دارد بنابراين شركتها كمتر به بازار جهاني فكر ميكنند.»
به گفتهي اين كارشناس، در كره جنوبي دولت از طريق كمك به تحقيقات با همكاري سازمان WTO به پيشبرد علم نانو در اين كشور كمك ميكند. گفتني است چهارمين نمايشگاه فناوري نانو از 13 تا 17 مهرماه 1390 از سوي ستاد توسعه فناوري نانو در سالن خليج فارس نمايشگاه بين المللي تهران برگزار ميشود.
منبع: ستاد توسعه نانو
سيروس برزو، پژوهشگر تاريخ كيهانوردي مقيم روسيه كه پيش از اين با همكاري فضانوردان روسي موفق به انتقال مجموعهاي از كارت پستالهاي منقش به آثار استاد فرشچيان و يك جلد كلام الله مجيد به ايستگاه فضايي بينالمللي شده، انتخاب محموله فضايي ايراني بعدي را به فراخوان عمومي گذاشت.
برزو كه چند سال پيش با انتقال مجموعهاي از كارت پستالهاي منقش به مينياتورهاي استاد فرشچيان توسط يك فضانورد روسيه، مبتكر برپايي نخستين نمايشگاه هنري در ايستگاه فضايي بينالمللي نيز بوده به خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: چند سال پيش نخستين محموله ايراني را كه شامل كارت پستال هايي از كارهاي استاد فرشچيان و كتاب تاليفيام بود از طريق پاول وينوگرادوف، كيهاننورد سايوزتي.ام.آ-8 به فضا فرستادم.
چند سال بعد با توجه به نگاه الكساندر كالري، كيهاننورد نامدار روسيه به ايران و مردم ما و همچنين احترامي كه وي به عقايد دينيمان دارد، پس از آن كه مشخص شد، او فرماندهي ناو كيهاني سايوز تي.ام.آ-01 ام را بر عهده گرفته است، تصميم گرفتم بار ديگر محمولهاي ايراني را توسط او راهي ايستگاه فضايي بينالمللي كنم.
وي گفت: در پاسخ به اهانتي كه در امريكا به قرآن مجيد صورت گرفت به اين نتيجه رسيدم كه فرستادن قرآن مجيد، ميتواند عكسالعمل مناسب و پاسخ شايستهاي به اين حركت زشت باشد. به همين دليل پيشنهاد خود را با الكساندر كالري مطرح كردم. وي نيز كه بارها با ارسال نامههاي تبريك به مناسبت موفقيتهاي علمي ايران، احترام خود را به ايران و ايرانيان نشان داده با كمال ميل پذيرفت و قرار بر اين شد كه قرآن مجيد را به ايستگاه فضايي بينالمللي برده و در پايان ماموريت به زمين بازگرداند.
برزو خاطرنشان كرد: اين قرآن به همت الكساندر كالري فرمانده ناو سايوز تي.ام.آ-01 ام به ايستگاه فضايي منتقل و پس از سفري 159 روزه در 16 مارس 2011 به زمين بازگردانده شد.
وي گفت: پاول وينوگرادوف كه در سال 2006 به درخواست من مجموعه اي از مينياتورهاي استاد فرشچيان را به ايستگاه فضايي بين المللي برد، در حال حاضر براي انجام سومين ماموريت فضايي خود در سال 2013 آماده ميشود. وي موافقت كرده كه در سفر آتي خود نيز يك محموله ايراني ديگر را به فضا ببرد.
برزو خاطرنشان كرد: مينياتورهاي استاد فرشچيان در 2006 و قرآن مجيد در سال 2010 را خودم انتخاب كردم اما مي خواهم محموله بعدي را هموطنانم انتخاب كنند كه مدتي است اين مطلب را در وبلاگ شخصي خود به نشاني www.cborzu.mihanblog.com به نظرخواهي گذاشتهام تا اينبار مردم ايران تصميم بگيرند كه چه چيزي به فضا برود.
گفتني است، شاهنامه فردوسي، ديوان حافظ و رباعيات خيام از بيشترين پيشنهادهاي مطرح شده در پاسخ به اين فراخوان تا كنون بوده است.
كشف جديد فيزيكدانان سرن شايد در چند جمله ساده خبر از وجود ذراتي سريعتر از نور را داده باشد، اما به نظر مي آيد همين چند جمله ساده در صورت اثبات شدن مي تواند 10 پديده بسيار مهم و در كل تمام جهان را تماما زير و رو كند.......................
منبع:هوپا